Scenes uit een huwelijk | De vriezer (M)

Het is zondagochtend  en eenmaal beneden wil ik koffie. In de keuken valt mijn oog op de deur van de vriezer, die zit niet helemaal dicht. Met een schuin oog kijk ik opzij “heb jij wat uit de vriezer gehaald?”

‘Nou nee, eigenlijk niet, tenminste niet vanochtend. Gisteravond heb ik er wel wat in gelegd.’

Innerlijk zucht ik heel hard en begin wat aan de deur te rommelen. Mijn humeur zakt verder want die deur gaat niet meer dicht. Ik probeer hem wat harder dicht te slaan maar dat helpt ook niet echt. Het hele ontdooi en ijs verwijder programma is me te veel van het goede en daar heb ik echt geen zin in nu. Het is zondagochtend, ik wil koffie.

Ondertussen zit mijn wederhelft aan tafel intens te genieten van haar eerder gemaakte koffie terwijl ze ongestoord de krant zit te lezen. Ik voel haar glimlach branden ook al zie ik haar achterhoofd maar het is alsof ik kan lezen wat daar in dat hoofd gebeurt. Ze lacht me uit en denkt “los jij het maar op, had je die deur maar niet open moeten doen, je hebt energie en tijd genoeg, luiwammes”

Ik pak een groot mes, om het ijs weg te hakken. Met gecontroleerde agressie ram ik er op los, het ijs vliegt alle kanten op de keuken in. Ondanks dat dat met veel lawaai gepaard gaat is er weinig tot geen reactie van mijn ega. Ze heeft haar koffie natuurlijk nog niet op, ze gaat pas reageren als haar koffiekopje leeg is. De halve keukenvloer ligt ondertussen vol met ijs en het begint langzamerhand ook te smelten. De diepvriesladen had ik er uitgehaald en opzichtig op de grond vlak achter haar neergezet. Dat zal confronterend werken als ze haar hoofd omdraait, helaas blijft ze stoïcijns voor zich uit kijken. Als ik niet zo’n grote zelfbeheersing had zou de stoom mijn oren uit komen maar gelukkig heb ik kwaliteiten die de stoom binnenshoofds houden.

“als je wilt dat ik je help moet je het wel zeggen hoor” hoor ik plotseling vanachter de krant vandaan komen, de koffie zal wel op zijn. Dit is een prima moment om ja te zeggen, de keukenvloer is één grote bende namelijk. Ik heb mijn (mannelijke) deel van de klus geklaard, ga jij maar schoonmaken, je hebt je sportkleren toch al aan denk ik dan. Gelaten pakt ze een afwasteil, een emmer en een dweil. De keukenvloer is drijfnat maar glimt wel weer. Om van die irritante natte sokken te voorkomen doe ik mijn schoenen aan en schenk mezelf een bakkie koffie in.

Het was weer een heel gedoe deze zondagochtend.

 

Hoor en wederhoor, voor de vriezer (V) zie: www.jasnetteke.com

 

3 gedachten over “Scenes uit een huwelijk | De vriezer (M)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s