Baudet is Trump

Laatst zag ik een advertentie langskomen via de sociale wondersite facebook: gratis, masterclass over hoogbegaafdheid. Ik moest direct aan Thierry Baudet denken, die zal lachen om dat klasje, sterker nog, hij zal wel de master zijn die hoogbegaafdheid doceert. Als hij zich los kan maken van zijn schrijvers,- en modellenwerk. Thierry wil nog wel eens de aandacht zoeken met een romannetje (Van elk waarheen bevrijd )en een pikant fotoshootje (Release & reload!#summer ), een boos tweetje (over vriendinnen en agressieve Marokkanen die controleurs bleken te zijn) of de Russische invloed (Zembla) en wat extreem rechtse jongeren die in zijn partij zitten(app groepje JFvD). Verder komt alle aandacht hem vanzelf toe.

Het is voor ons Nederlanders fijn dat wij de echte Trump hebben, de Amerikaanse versie vind zichzelf geweldig, de beste en superintelligent maar is in werkelijkheid een domme, wraakzuchtige, laagbegaafde president die gekozen is met 3 miljoen stemmen minder dan zijn tegenstander. Onze Trump heeft gewoon 2 zetels in de kamer, een beetje het aantal wat de Amerikaanse versie ook hoort te hebben. Onze Trump schrijft een boek, de Amerikaanse versie heeft een zeer beperkte woordenschat maar er worden dan weer veel boeken geschreven over hem.

In Amerika gaat alles sneller en grootser en the Donald is wat betreft narcisme de overtreffende trap van Baudet. Nederland hobbelt er vaak maar wat achteraan om uiteindelijk de Amerikaanse gewoonten over te nemen. Donald liegt best veel en wat erger is, zijn kiezers vinden dat allemaal geen probleem. Ik hoop niet dat Thierry ook zo gaat liegen en dat hij zijn narcisme wat kan onderdrukken want anders is het hek van de dam. Maar net als Donald doet ook Thierry zich wat slimmer voor dan hij eigenlijk is, hij heeft wel een grotere woordenschat dan de grote leider uit Amerika maar bij het televisieprogramma  ‘de slimste mens’ viel hij akelig door de mand. Na één ronde mocht hij al naar huis omdat Maurice Wijnen (die tweelingbroer van songfestivalgoeroe Cornald Maas) en Erik Dijkstra een stuk slimmer bleken. Hij probeert zichzelf wel te upgraden door Latijnse en andere onbegrijpelijk woorden te gebruiken in zijn toespraken.

Er zijn vele overeenkomsten maar de belangrijkste ligt op het vlak waar iedereen gelijk is, het toilet. Ook de koningin kakt elke dag, net als Jan modaal. Zo heeft Trump zijn eigen wc papier met zijn eigen hoofd erop en klinkt Baudet net als bidet, de Franse kontenspoeler. Dat is geen toeval.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s