Ouwe wijn in een bierglas

Het moet toch niet moeilijk zijn om ‘the best song in the world’ te schrijven, zelfs al is het een tribute. Het is een jaar of wat geleden nog gedaan, door een acteur nota bene en dat zet je toch te denken. Schoenmaker blijf bij je leest, zeggen we in Nederland.

Jaren na zijn carrière zingt Maradonna;  La Mano de Dios, de hand van God, op een feestje waar hij zelf het middelpunt is. Het is een emotioneel eerbetoon aan hemzelf, geschreven door iemand anders dat wel, op de Zuid Amerikaanse manier, met bandoleon enzo. Dat zal je in Nederland niet snel zien, die zelfverheerlijking tot tranens toe. Hier zijn we alleen tevreden met het tegenovergestelde.

Er zijn gelukkig nog een paar Nederlandse voetballers die deze zijweg wel ingeslagen zijn.

Ruud Gullit ging zingen en haalde er een reggae band bij, Glen Helder ging trommelen en Royston Drenthe is aan het rappen geslagen. In ‘andere’ tijden besteeg Willem van Hanegem de hitlijsten met de single Don’t Forget Me. Ondanks dat het minder slecht was dan het tenenkrommende Oei Oei Oei, Dat Was Me Weer Een Loei zag hij wel in dat hier zijn toekomst niet lag. Oei Oei Oei was een carnavalskraker gezongen door Johan Cruijff maar de Nederlandse carnavalsliederen klinken toch net even anders dan de Zuid Amerikaanse varianten. Het was dan ook een eenmalige uitstap van Johan.

Zo zijn er ook muzikanten met een voetbalhart. Bij PSV is dat Guus Meeuwis, ADO heeft Harrie Jekkers en Ajax heeft Andre Hazes. Feyenoord moet het doen met Lee Towers en die zingt het clublied van Liverpool, You Never Walk Alone. Niet dat ik iets tegen Lee heb, integendeel, mijn moeder was groot fan van Leen maar het is toch een beetje ouwe wijn in een bierglas, eigenlijk kan het niet maar als je niets anders hebt dan neem je het.

Ik kan me niet indenken dat er in Rotterdam geen muzikanten rondlopen met een beetje Feyenoord hart. Het is tijd voor een nieuw lied met een nieuwe houdbaarheidsdatum. Of het nou een carnavalskraker is à la La Mano de Dios of een kakelverse tranentrekker dat maakt niet uit. Of Coen Moulijn, Willem van Hanegem, John de Wolf en Dirk Kuyt er in voorkomen, dat maakt ook niet uit

Als het maar wat anders is. Zoals een bekende Spartaan ooit zei: “Je ken Lee Towers paars verven maar het blijft Leen Huijzer.” Misschien zei iemand anders dat wel maar feit blijft dat een vers lied gewenst is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s