Scenes uit een Huwelijk | Complimentendag

Omdat ik mijn lief overlaad met complimenten is de kans een stuk kleiner dat zij commentaar heeft op mijn goddelijke lichaam. Sinds mijn rugproblematiek ben ik 10 cm ingezakt en dat met hetzelfde gewicht in hetzelfde vel maakt dat het er wat apart uitziet. In de spiegel zie ik een Michelin mannetje met 1 band om zijn middel en die is lek, dat is geen fraai gezicht. Zonder lenzen ziet zij het toch niet dus voor het slapen gaan ben ik goddelijk. Vandaar dat ze altijd van die fijne dromen heeft en met een glimlach wakker wordt.

Toch is het een dun lijntje waar op gebalanceerd moet worden want ondanks dat ik zeg dat ze altijd al een ongeëvenaard mooi achterwerk heeft lijkt ze dat weer anders op te vatten. Ja ik zeg het met iets andere woorden maar dat maakt toch niet uit lijkt mij. Ook mijn lofzang op haar prachtige jeugdige rimpelloze gezicht lijkt anders aan te komen. Ik ben bang dat het met de overgang te maken heeft, de hormonen worden vijandig zo niet agressief heb ik het idee. Tegenwoordig ga ik met die complimenten van mij dan ook veilig aan de andere kant van de tafel zitten.

Voor mijn kinderen geldt eigenlijk hetzelfde, als ik zeg dat het hartstikke kek en chill is wat ze gedaan hebben, word ik keihard in mijn gezicht uitgelachen en geconfronteerd met mijn leeftijd. Mijn dochter hanteert de omgekeerde methode.

‘Staat dit een beetje pap?’ ,

‘Het staat je prachtig, je ziet er hartstikke goed uit kind.’,

‘Okeeeee, ik ga al wat anders aan doen,’

‘Huh’,

‘Ja,je kijkt er zo gek bij.’

 

Ook op mijn kleding krijg ik nog wel eens commentaar, niet van mijn lief want die heeft oog voor mijn stijl. De jongere generatie in dit huis kijkt mij nogal eens meewarig aan als ik een hele coole driekwart broek aan heb met een shirt van een uberhippe band erboven. Eigenlijk lachen ze dan alleen, er wordt niet even uitgelegd wat er dan precies niet goed is. Zouden het mijn sokken zijn of die vintage sneakers, ik weet het niet, voordat ik het kan vragen lopen ze proestend de kamer uit. Als ik dan mijn broek wat hoger optrek omdat ik denk dat het daaraan ligt dan wordt ik weer door mijn lief uitgelachen of het een lieve lust is.

Ik mag dan wel oud en doorgewinterd zijn, ik blijf toch van het andere geslacht en dan doet ervaring, logica en eerlijkheid er allemaal niet meer toe.

 

Mijn lief daarentegen, heeft een heel andere kijk op de zaak: Niets mis met een beetje liegen toch?

One thought on “Scenes uit een Huwelijk | Complimentendag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: