Indieplant/Cd Perserij of is het A Glorious Day BV ?

Afgelopen zomervakantie zat ik met mijn voeten omhoog te genieten van mijn vakantie in het Zeelandse zonnetje toen ik plots gebeld werd:”Hallo, met Caspar van Sliedrecht van de cd perserij”, of ik gebruik wilde maken van de diensten van deze firma want dat had ik al eerder gedaan. Hij was even een klein detail vergeten. Deze Caspar (hier meer info over Caspar en zijn kornuiten, begrijp je meteen de initialen later in dit stuk,) was vergeten dat ik met mijn band Zombie Waiste en tv programma Kassa langs ben geweest afgelopen januari (zie hier) Voor Kassa was dit niet de eerste keer Kijk hier maar. Waarschijnlijk zal dit ook niet de laatste keer zijn.

Later in het jaar ging Tim Hofman er ook een langs met zijn programma BOOS, zie hier voor dit item en bewegende beelden van Caspar. Nog meer Caspar: Update 5 december 2019 nieuw item voor BOOS hier

Wij hebben met behulp van de camera’s van Kassa en het charisma van presentatrice Amber nog een deel teruggekregen (zie verslag Kassa site hier). Al heeft het ons wel 500 euro gekost en daar hebben we niets voor teruggekregen.

We zijn 10 maanden later en nu is het faillissement van de cd perserij aangekondigd en direct daar achter aan de doorstart, waarschijnlijk onder de naam A Glorious Day BV,  Tegelijk wordt een bevriende band een heel groot oor aangenaaid door deze zelfde mensen. Er zijn zelfs opdrachten aangenomen en afspraken gemaakt door Caspar van de cd perserij na het faillissement. Alles was al geregeld en betaald en in kannen en kruiken, dachten ze….nu kunnen ze fluiten naar hun geld, cd’s en vinyl platen en zijn op zijn zachtst gezegd ontstemd. Hier hun verhaal in het kort en de vele vele reacties en steunbetuigingen.

 

Onderstaand een ouder verhaal van mij maar oooooooh zo actueel………………….

 

Hoe Indieplant het woord ‘minachting’ naar een ander niveau weet te tillen

 

Als je in een bandje speelt dan wil je, als echte rockstar je muziek vastleggen op spotify, cassette, cd of vinyl. Wij kiezen voor het ultieme: vinyl dus. Ik kom via Indieplant op de site van cd perserij terecht en kijk even wat de kosten zijn. In al mijn enthousiasme ben ik vergeten recensies te lezen van het bedrijf in kwestie. Vergissing nummer één. Vanaf die tijd word ik benaderd door Indieplant, ik zal mijn gegevens wel ergens in hebben getypt, vergissing nummer twee. Vervolgens begint ene E.A. mij te bellen, dan zal ik mijn telefoonnummer ook wel ingevuld hebben, vergissing nummer drie. Regelmatig word ik daarna benaderd door E. met een oostelijk accent en mooie verhalen  krijg ik er zowaar vertrouwen in, vergissing nummer vier. Aardige vent hoor die E., hij denkt met me mee enzo dus dat zit wel goed dacht ik, verg…….

Ik zie me al staan met mijn eigen plaat

Tot nu toe gaat alles goed, online kan alles verder geregeld worden, even betalen en dan gaat het gebeuren. Ik zie mezelf al staan, voor mijn platenkast met mijn eigen plaat in mijn handen. Of in de platenzaak, dan zou ik hem kopen, gewoon voor het idee. Misschien dat ik in de platenzaak dan nog even een handtekening er op zet, is die meteen meer waard.

Geluidskwaliteit abominabel

Op het moment dat er betaald is wordt het angstvallig stil en mijn vriend E. is ineens heel slecht te bereiken. Na ongeveer 8 weken krijg ik de testpersing toegestuurd. Ik blij, heel eventjes dan. De geluidskwaliteit is abominabel.

Zucht…, gelukkig is het maar en testpersing. Blijkt dat ik een verkeerde master had opgestuurd, beetje dom. Kosten 500 euro, volgens ene C.v.S. van cd perserij. Het begrip ‘test’ schoot door mijn hoofd.

Zo gaat het nu eenmaal in deze business

De beste klantenservice van Nederland’ staat er op de site. Gelukkig maar want dat heb ik net nodig. Ik verwoord mijn klacht zakelijk, zonder te schelden en geef mezelf een schouderklopje. Reactie blijft helaas uit. Ik besluit te bellen, krijg ik  C.v.S. aan de telefoon. Dat is gek, daar had ik nou net een klacht over. Na 15 minuten wordt C. steeds wanhopiger en blijft maar zeggen dat ‘het nou eenmaal zo gaat in deze business’ , dat ik dit niet waar is (ik heb navraag gedaan bij een andere vinylperserij namelijk) lijkt hem echter niet te deren.

3 opties en we zijn uitgepraat

Genereus als hij is mag ik kiezen. Ik krijg maar liefst drie opties.

1- niets betalen en genoegen nemen met deze kwaliteit.

2- 500 euro extra betalen

3- annuleren en nog meer extra betalen.

Ondanks dat ik hier graag nog even over napraat besluit C. dat het gesprek klaar is.

 

Van kwaad naar erger

Dit zie ik toch anders. Ik wil contact. Het blijft twee maanden stil. Ik denk er over om er van af te zien. Dat annuleren blijkt meer dan het dubbele te kosten hoor ik dan. Zelfs 1300 euro want ze hebben de hoezen al gedrukt. Ik moet het hogerop zoeken want deze mensen gaan van kwaad naar erger. De directeur is niet lastig te vinden via de indieplant website. J.v.N. reageert snel en zegt dat de klachtenprocedure normaal gesproken afdoende is. Toen ik C.v.S. noemde heb ik nooit meer iets van J. gehoord.

Van de aardbodem verdwenen

De advocatuur heeft tot nu toe ook nog niet veel opgeleverd. Het eerste telefoontje met E. ging goed en daarna is er, ondanks verwoede pogingen, niets meer vernomen van mijn vriend E. We zijn nu 2 maanden verder en E. lijkt van de aardbodem verdwenen.Incassobureaus, deurwaarders en rechtszaken schieten door mijn hoofd. Evenals het woord testpersing wat daar nog rondzweeft.

 

De band is ondertussen uit elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s