Scenes uit een huwelijk | Grasmaaier

Sinds mijn intrede in de muziekwereld ben ik erachter dat punk goed is voor je status maar slecht voor je portemonnee. Bij het levenslied werkt dat andersom volgens mij, in ieder geval in mijn  omgeving. Zo had ik een tijdje terug het plan opgevat om een 3 oktober smartlap te maken. Het zal waarschijnlijk ooit eens zijn ontstaan tijdens 3 oktober, waarschijnlijk aan het einde van de avond, maar het is toch blijven hangen. Het nummer zat al in mijn hoofd en de tekst eigenlijk ook dus nu de muzikanten nog.

De beoogde zanger had het heel druk met zijn andere bandje, die hadden namelijk net een prijsje gewonnen en werden vervolgens overladen met aanbiedingen . Vijf maanden later had hij tijd en afgelopen zaterdag was het zover. Met de nodige spanning zocht ik mijn spullen bij elkaar en stond op het punt om weg te gaan toen mijn lief een betoog begon over een grasmaaier en de achtertuin en voortuin en de loungebank en die andere loungebank en planten kopen bij het tuincentrum en de hogedrukspuit en schuurmachines. ”goed plan” zei ik, “ik zie het vanmiddag wel als ik thuiskom”. Ik moet natuurlijk niet te laat komen bij de door mij georganiseerde oefensessie.

Dat nummer wordt natuurlijk een wereldhit op lokaal niveau, daar ben ik na een middagje oefenen wel uit. Nog 1 of 2 oefensessies, studio in en de kroegen, zalen en pleinen staan dit nummer mee te zingen tijdens het komende Leidens ontzet. Ik had ook wel gehoopt dat mijn lief dat in zou zien, dat dit het keerpunt is in mijn muzikale carrière. Waarschijnlijk zal ik levensliederen gaan maken en voortaan ga ik die vermaledijde pleurisherrie, waar ik me nu aan bezondig, achter me laten. Ik denk ze zal wel blij zijn maar nee hoor, helemaal niets toen ik thuiskwam, ja ik moest kijken naar de nieuwe plantjes in de tuin en vervolgens de nieuwe grasmaaier in elkaar zetten.

Dat was ook nog zo’n dingetje, we hadden eigenlijk helemaal geen nieuwe grasmaaier nodig maar mijn tuinvrouw dacht dat het aan de ‘oude’ grasmaaier lag dat ze niet door het gras heen kwam. Dat had er mee te maken dat het gras heel erg lang was en bovendien drijfnat. Dan wordt het maaien vaak wat moeilijker. Voordat ik deze logica uit kon leggen was er al een nieuwe grasmaaier gekocht. Online gaat de daadwerkelijke aanschaf vaak voor de discussies uit.

Deze discussies beginnen veelbelovend met het online zoeken naar prijsverschillen en recensies met een laptop op de schoot in het hoekje van de bank. Een weloverwogen besluit is in de maak en met een gerust hart kan ik even een plas plegen. Als ik dan terugkom van de wc zie ik een trotse blik en hoor haar zeggen “ik heb hem gekocht”. Tot zover de discussie.

Ik wil nog wel eens de optie repareren in de discussie gooien maar voordat ik dat woord kan zeggen is er al een nieuw exemplaar aangeschaft. Dat is en familiedingetje, haar familie wel te verstaan want mijn familie repareert tot het bittere einde en soms zelfs tegen beter weten in. Zie daar binnen dit gezin maar eens een poldermodelletje voor te vinden. Vooralsnog is in ieder geval het gras gemaaid en hebben we twee grasmaaiers in de schuur staan. Wellicht een thema voor een nieuwe smartlap.

Er is natuurlijk ook een vrouwelijke blik op deze situatie op jasnetteke.com

Eén gedachte over “Scenes uit een huwelijk | Grasmaaier”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s