The Trumpman Show – 8

Wat heeft hij daadwerkelijk bereikt

In het bedrijfsleven vond hij zichzelf de beste deal maker die er rondliep, dat is in de politiek blijkbaar wat lastiger gezien Obamacare (dat is er dus nog) en de muur bij Mexico (die is er dus nog niet). Wat heeft hij wel bereikt naar aanleiding van zijn verkiezingsbeloftes want die waren nogal groots meestal.

  • “Drain the swamp”,
  • “I will be the greatest jobs president that God ever created.”,
  • “Obamacare is a disaster, repeal and replace.”
  • “I will build a great Wall at the Mexican borden and i will let Mexico pay for it, mark my words”
  • “nobody builds walls better than me, believe me”

maar vooral het tegenovergestelde doen van zijn voorganger Obama is de basis van zijn beleid.

Als “self made man” want zo noemt hij zichzelf en dat is gek want hij kreeg 200 miljoen van zijn vader, heeft hij die swamp wel eerst gevuld. Nu wordt de swamp geleegd door ontslagen, gevangenisstraffen en andere juridische vervolgingen.

Jobs, jobs, jobs was een uitspraak van hem. 25 miljoen tijdens zijn presidentschap. Ondertussen zijn er bijna 4 miljoen banen bij, best knap maar compleet in lijn met de afgelopen 8 jaar want de stijgende lijn is begonnen in 2010 en loopt door tot nu en zal waarschijnlijk nog wel even doorlopen.

De economie loopt ook netjes volgens de grafieken die Obama heeft ingezet, toch klopt Donald zichzelf continu erg hard op de borst vanwege deze resultaten.

Obamacare intrekken is dus niet gelukt evenals het bouwen van de muur om over de betaling daarvan nog maar te zwijgen. Donald wilde een strenger immigratiebeleid, dat is wel gelukt al lopen er nog allerlei rechtszaken over het weigeren van mensen uit een aantal moslimlanden.

De belastinghervorming, heeft hij er door gekregen, twv 1,5 triljoen dus 1500 miljard. Donald vertelt overal dat het de grootste hervorming ooit is maar dat helaas niet waar, er staan er nog 3 boven hem. Hij beloofde belastingverlaging voor iedereen, het komt er op neer dat vooral de rijkere mensen en bedrijven er het meest van profiteren

Als klimaatverander-ontkenner heeft hij de verenigde Staten teruggetrokken uit het Parijs akkoord, heeft hij allerlei regels teruggedraaid voor kolencentrales laat hij wat pijpleidingen leggen over indiaans grondgebied. Hij is lekker bezig.

Wat buitenlands beleid betreft heeft hij zich teruggetrokken uit het Iran akkoord, heeft hij de ambassade in Jeruzalem laten zetten en heeft hij ruzie/vriendschap en weer ruzie met Noord Korea. Ook is hij een handelsoorlog begonnen tegen China. Verder maakt hij wat ruzie met Europa, Turkije  en Canada maar is vriendjes met Rusland (of toch weer niet).

Donald is boos dat zijn land meer invoert dan uitvoert en dan kost het geld natuurlijk. Vooral als de belastingen ook nog eens naar beneden gaan zijn de inkomsten nog lager. De inkomsten lopen niet helemaal gelijk met de uitgaven en er zijn nogal wat economen die niet veel vertrouwen hebben in de kennis van Donald, het is te verwachten dat er daar op een gegeven moment iets mis gaat.

Moraal van dit verhaal:

Amerikanen consumeren meer dan ze produceren, zie de omvang van de gemiddelde Amerikaan.

De Trumpman show stopt hier even, de vijanden top 10 zal nog wel regelmatig ge-update worden. Vandaag las ik wel weer goed nieuws want Kanye West gaat zich kandidaat stellen voor het presidentschap van 2024. Ik kan niet wachten.

 

Tot later

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: