The Trumpman Show – 6

Al is de waarheid nog zo snel, Donald achterhaalt hem wel.

Met het schrijven van deze serie had ik een plan in gedachte maar Donald is zo snel en onvoorspelbaar dat zelfs een week vooruitdenken al teveel gevraagd is. Met een serie nieuwe tweets geeft hij commentaar of deelt hij zijn levensvisie met iedereen. Bij “gewone” mensen is dit al zeer vermakelijk maar als president van de Verenigde Staten zit er meer gewicht op die tweets. Afgelopen weekend begon ik met de Trumpman Show en sindsdien zijn 66 tweets de revue gepasseerd (9.30 uur ‘s ochtends). Een behoorlijk aantal gaat over het steunen van partijgenoten en staatszaken zoals, Mexico, Hawaii, Australië, Noord Korea en China. De term “fake news” komt weer opvallend vaak voorbij maar nu heeft hij ook zijn pijlen gericht op Google, die zijn ook al niet eerlijk. Het valt Donald op dat bij het intypen van zijn naam voornamelijk negatieve berichten naar boven komen en dat is de schuld van Google. Die zijn ook voor Obama vindt hij want daar zie je voornamelijk positieve berichten over.

Toch een prachtige wereld waar Donald in leeft, het zal wel een alternatieve realiteit zijn. Het lijkt er hier op dat hij op het punt staat uit de Trumpman show te stappen. Een ieder die de film kent weet dat Jim Carey op een gegeven moment de trap oploopt om de waarheid te ontdekken, daar lijken we bijna te zijn.

Ondertussen is mijn top 10 vijanden lijst nog geen dag oud of de nummer vijf van mijn lijst krijgt zijn ontslag al weer aangediend via twitter. In dat geval zal hij binnenkort ook wel weer stijgen op die lijst. Het bashen van Sessions gaat onverminderd voort dus dat ontslag is ook wat dichterbij gekomen.

Van die 66 tweets is er precies 1 besteed aan het overlijden van partijgenoot en senator John McCain. Voor veel Amerikanen is deze senator, die openlijk opstond tegen Trump en zijn tegenstem zorgde voor het behoud van Obamacare, een held. In de Vietnam oorlog is hij gevangen genomen en gemarteld maar dat was volgens Trump niet genoeg voor het heldendom. “als je gevangen genomen wordt ben je geen held” heeft de Donald gezegd. Dit viel veel Amerikanen verkeerd. Waar in het hele land de vlag halfstok hing, besloot Donald om die vlag na de wettelijke halfstok-periode van twee dagenweer omhoog te laten trekken. Dit viel ook veel Amerikanen verkeerd en dus ging de vlag weer naar beneden.

Een andere bijzondere tweet was dat de mails van Hillary door de chinezen waren gehackt. Hij was weer boos op de FBI/Sessions/Hillary. De enige website waar dit nieuws te lezen was, was een extreem rechtse site, The Daily Caller, buiten dat heeft de FBI heeft deze China Hack ontkend. Het wordt zo pijnlijk duidelijk op dat soort momenten, de man die maar blijft schreeuwen dat CNN, Washington Post, New York Times constant nep nieuws verspreiden, zelf de grootste leugens verkondigt. Eigenlijk niets nieuws onder de zon.

 

Tot morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: