The Trumpman Show – 3

Internationale Politiek

De internationale politiek van the Donald is helemaal ongeëvenaard. Het dictatorduo Kim en Putin zijn de nieuwe beste vrienden van Donald.

Met chairman Kim, die Trumps grootste respect heeft, is afgesproken dat wereldvrede de volgende stap is, hebben ze samen opgeschreven op een A4 tje. Het is een beetje vaag wat er daadwerkelijk is afgesproken maar deze week is besloten om de onderhandelingen eventjes te stoppen ivm het niet nakomen van afspraken door Noord Korea. Wie had dat nou gedacht.

Het was wel grappig om te zien dat Donald de trekpop is van Putin in ieder geval in Helsinki. Daar deed de president van Amerika precies wat de president van Rusland hem opdroeg, prachtige tv. Eenmaal terug in eigen land ontkende Trump alles weer en zei dat hij een klein foutje had gemaakt in de trant van; ik zei per ongeluk ‘ja’ in plaats van ‘nee’.

Het zou zo maar kunnen dat er een Russische connectie is, de Donald heeft veel vermogen en het grootste deel van dat geld komt uit Rusland, dat zijn omgewisselde roebels zal ik maar zeggen. Veel van zijn projecten zijn gefinancierd door Russische oligarchen. Het zou ook zomaar kunnen dat al deze transacties niet helemaal volgens de Amerikaanse (belasting) wet geregeld zijn. Ik kan me ook indenken dat deze Russen wat terug willen voor hun geïnvesteerde Roebels. Bijvoorbeeld het terugdraaien van de Magnitski act, een wet die sancties oplegt aan Russische personen en bedrijven die betrokken zijn bij mensenrechtenschendingen en corruptie.

Donald heeft nogal wat zaken gedaan met “verdachte” Russen zoals bijvoorbeeld Felix Sater en via hem zouden er ook wat sancties tegen Rusland opgeheven moeten worden. Omdat in dit dealtje ook de Krim betrokken werd is er vanaf gezien door de Russen. Die Sater werkt ondertussen samen met de FBI.

Alle ballen tijdens het Mueller onderzoek lijken te gaan naar een bijeenkomst, waar Donald wel of niet van af wist, tussen de Russen en het Trump team om info over Hillary Clinton te verzamelen maar er lijkt op de achtergrond nog veel meer mee te spelen.

Het begint me te duizelen, ik ga morgen weer verder.

 

Tot dan dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: