The Trumpman Show – 1

Inleiding

Ik ga proberen mijn obsessie/fascinatie te verklaren voor het zelfverklaard genie Donald Trump.

Zou het zijn kleur zijn. Ik als hardcore Nederlander heb natuurlijk een enorm zwak voor de kleur oranje ook al is het nep bij the Donald.

Wellicht is het zijn eenvoudige taal, hij spreekt op het niveau van de ‘gewone man’, Jip en Janneke taal. Dat begrijp ik en hij herhaalt ook veel voor als je even afgeleid ben of het niet goed hoort.

Ik weet het niet, ik probeer te begrijpen waarom er zoveel mensen achter deze man aanlopen, waarom er zoveel mensen blind geloven wat hij zegt ondanks dat veel dingen aantoonbare leugens zijn.

Het zijn die volgers waar ik nog minder van begrijp. Het heeft wat van een sekte maar ondertussen zegt die man allemaal dwaze dingen en iedereen blijft hem maar herhalen. “Lock her up, lock her up” over Hillary Clinton en alle mensen van de pers worden uitgescholden en uitgemaakt voor leugenaars.

Het meewerken aan uitmoorden van bedreigde diersoorten bijvoorbeeld, ik snap niet wat of wie daar beter van wordt. Die kolencentrales, ja dat levert geld op maar dat de rest van het land en de wereld daaraan kapot gaat interesseert hem niet.

Wetenschappers hebben bewezen dat de aarde opwarmt maar hij gelooft het niet. “Hoe kan het nou slecht zijn als ik een bus met haarlak binnen in mijn eigen huis leegspuit, dan kan dat toch niet in de lucht komen”. Dat is de redenering van iemand die zich president van de verenigde staten noemt.

Ik snap het niet, “grab em by the pussy” zegt hij over vrouwen. Als je veel geld hebt dan hoef je niets te vragen, je grijpt ze gewoon in het kruis. Ook dat is de president van de verenigde staten of: deze ex werknemer van mij is een “lowlife dog” oftewel een smerige hond. Of deze: “de pers is de vijand van het volk, en daar zitten achterin de zaal”, dat is meer iets voor dictators dacht ik maar onze Donald zegt het regelmatig.

Mensen die tegen hem zijn die scheld hij uit of ontslaat hij, het is ongekend hoeveel mensen hij al ontslagen heeft op het witte huis. Dus… ik snap er niets van, hoe meer ik me er in verdiep hoe wonderlijker het wordt.

Het is net of iedereen in een film zit vandaar de titel; ‘The Trumpman Show’ want iedereen die ‘the Truman Show’ heeft gezien weet en ziet waar het over gaat. Twee werelden waarvan er één met een onwaarschijnlijk narcistische man. Als je narcisme in categorieën kon verdelen dan zit deze man heel erg bovenaan, verder omhoog kan je niet. Iemand die zo vol van zichzelf is, dit is niet te bevatten voor het menselijk brein.

Het is net of ik steeds meer en meer nieuws wil, als een ware ramptoerist struin ik internet, tv en twitter af, kijken wat hij nu weer gezegd heeft. Ik weet niet waar het zal eindigen maar tot die tijd deel ik het met jullie.

Tot morgen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: