The Trumpman Show – 2

Waarom ik een Trump verslaving heb.

De afgelopen 50 jaar heb ik een gezonde hekel gehad aan de USA en toch besloot ik vorig jaar daar een paar weken te verblijven, in California maar toch. Vanaf het moment dat de populaire rijke tv zakenman die zichzelf extreem slim noemt, Donald Trump, de verkiezingen wint ben ik om.

Huh..hoe…

Deze man tart alle regels, om te beginnen heeft hij gewonnen met 2,8 miljoen stemmen minder dan zijn concurrent. Dat kan blijkbaar in Amerika.

Het gekke is dat hij zelf verkondigt dat hij deze zogenaamde “popular vote” heeft gewonnen terwijl de cijfers toch wat anders zeggen.

Zo blijft hij ook maar zeggen dat er nog nooit zoveel mensen bij een inauguratie waren als bij die van hem terwijl de foto’s (en de cijfers) toch echt wat anders zeggen.

Omdat dit soort onjuistheden, die de normale mens leugens noemt, wat onschuldiger te laten klinken heeft team Trump de term “alternatieve feiten” de wereld in geslingerd. Daar kan je jezelf altijd aan vasthouden, je eigen feiten. Zijn vertegenwoordiger, R. Giuliani, omschreef het als “de waarheid is niet de waarheid” wat filosofisch gezien misschien wel stand houdt maar voor een advocaat lijkt dat me toch lastig.

Dat liegen dat blijft maar terugkomen, we zijn nu dik anderhalf jaar verder en terwijl iedereen vol verwondering naar de ene leugen luistert komt de volgende via twitter alweer tot ons. Er zijn fact checkers op gezet en die gebruiken de term misleidende of valse beweringen, de meter staat tot nu toe op ruim 4000. Veel kranten in Amerika gebruiken niet snel het woord liegen en The Washington post heeft afgelopen week voor het eerst beweerd dat Trump liegt, die 4000 daarvoor zijn twijfelgevallen.

Het is de vijand van het volk die dat soort dingen beweert volgens Trump en het ergste is die aanhang van hem. Die geloven elk woord van “the Donald” ook al zijn het aantoonbare leugens. Afgelopen week zijn er wat ex medewerkers van hem veroordeeld, een gevangenisstraf is aanstaande, en toch schreeuwt zijn aanhang om de gevangenisgang van Hillary Clinton. Ik sta perplex, het is teveel voor mij, ik ga morgen weer verder.

 

Tot dan dan

One thought on “The Trumpman Show – 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: