Scenes uit een huwelijk | Vakantie

Het is vakantie en om de situatie enigszins te duiden: ik ben dus zielig, heb last van mijn rug en neem elke dag een handvol pillen om later op de dag te concluderen dat ik nog steeds pijn in mijn rug heb. Het valt niet mee om de dag door te komen, buiten dat is het ook nog eens 37 graden dus ben ik extra zielig. Met stip sta ik dan ook op nummer 1 in de zieligheidsindex.

De rest van het gezin denkt er anders over, die hebben het ook al erg zwaar met die hitte, het elke dag uit eten en het telkens wegvallen de wifi breekt ze behoorlijk op en dan moeten ze mij ook nog eens verzorgen. “je had toch al geen ruggengraat, pap” is de visie van mijn dochter. Dat heeft er mee te maken dat ik nog wel eens met mijn hand over het hart strijk en haar toch maar een kleine donatie doe voor een gezonde maaltijd bij haar favoriete sterren restaurant McDonalds. Dan ben ik supertof, maar helaas zonder ruggengraat.

Omdat ik vorige week in een veel te krappe parkeergarage toevallig twee keer tegen een paal ben gereden juicht mijn zoon mij na elke autorit toe en complimenteert mij met een dikke lach op zijn gezicht: “goed gedaan pap, weer zonder deuken het hotel gehaald”. Ondertussen rij ik met mijn gedeukte auto, het zijn trouwens niet eens deuken meer krassen en een scheur, topkwaliteit plastic zo’n Renault Clio, dwars door Portugal om mijn bloedjes bij de gewenste McDonalds af te zetten.

De vakantie valt dus niet altijd mee maar gelukkig is mijn lief er om mij te ondersteunen, ik ben namelijk zielig, dat lijkt iedereen te vergeten, iedereen behalve mijn lief dan, die herinnert mij er zo’n 137 keer per dag aan. Kom we lopen even naar het dorpje, oh nee dat gaat natuurlijk niet. Zullen we daar even gaan zitten, oh nee dat doet pijn aan je rug. Maak jij even eten, oh nee dan sta je weer te lang. Zullen we even op het strand gaan zitten, oh nee……

Terug in Nederland moet ik de komende tijd door zien te komen met twee smalende tieners die bij elke gelegenheid het autodeuken verhaal extra smeuïg en met liefde weer uit de kast halen. Zo’n vakantie is best hard werken voor een gemiddelde rugpatiënt laat staan voor een extra zielige. Thuis maar weer nieuwe pillen halen

 

de andere kant van deze duo column zie je op www.jasnetteke.com

2 gedachten over “Scenes uit een huwelijk | Vakantie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s