Scenes uit een Huwelijk | Grohl of Messi

Mijn lief is naar Pinkpop, even zichzelf weer jong en hip voelen tussen de jeugd en op een veldje zitten, luisteren naar Blaudzun of Miss Montreal, ik krijg al pijn in mijn reet als ik er aan denk. Ik heb andere bezigheden dit weekend, grote mensen dingen. Het speelt zich af in een dictatuur maar dat mag de pret niet drukken.

Voordat de kraker, Rusland – Saoedi Arabië begint is er eerst een avondje vrouwenvoetbal op tv en dat doet me altijd goed, de oranje vrouwen winnen namelijk meestal, zo ook deze avond. Hoe leuk de mannetjes ook kunnen voetballen het blijft tenenkrommend ergerlijk als er een mannetje een duwtje krijgt en vervolgens gaat liggen huilen als een geknuppelde zeehond.

Bij vrouwenvoetbal zie je dat niet, die staan op en voetballen verder, alleen daarom al is het een verademing om te kijken. Volgens een vriend is het een zoneverdediging waarin ze spelen, dat heb ik nooit echt goed begrepen. Ik zie sowieso niet of er 4-4-2 of 5-3-1 of kerstboom gespeeld wordt.

Wellicht dat mijn trainerscarrière daarom nooit een vervolg heeft gekregen. Samen met een andere voetbalvader waren wij dé succescoachen van RCL E 16. Een laptop of tactische voorbesprekingen waren niet nodig, met een “naar voren” of “goeie bal!” was het team optimaal gemotiveerd. Dit kampioenschap was een hoogtepunt in mijn trainersleven. Ik ben dan ook direct daarna gestopt.

Het kijken naar het voetbal gaat me veel beter af en vandaar dat ik daar ook al jaren heel succesvol in ben. Als gevorderd kijker moet ik ook de randzaken bijhouden vandaar de voorbesprekingen en de analyses en als toetje de mannen van VI. Het is natuurlijk niet hetzelfde niveau als ‘Hotter than my Daughter’, ‘BN’ers in Therapie’ of ‘America’s next top model’. Die cultuurexplosie wil ik ons doorsnee gezin besparen, daar ben je opvoeder voor. Nee dan kunnen we beter naar Wilfred Genee kijken of luisteren naar de analyses van DJ Jean, Gerard Joling of Yes-R, die hebben ongetwijfeld wel iets nuttigs te melden. Het worden vast vier mooie weken.

 

hoe de pinkpop kant erover denkt lees je hier: jasnetteke.com

One thought on “Scenes uit een Huwelijk | Grohl of Messi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: