Muziekfest op het plein, de nabeschouwing

 

28-04-2018, 17;55 uur: Het zit erop, juichen, high fives en overwinningstranen, we vallen huilend in elkaars armen, lichamelijk uitgeput en muzikaal bevredigd trillen we nog wat na. Het was een geweldig festijn met een fantastisch publiek, ik zou zeggen het beste publiek in de wereld, zonder twijfel. Dit optreden beschouwen wij ook als de finale van een olympisch toernooi. Er staat grote druk op ons en ik put moed uit buurdorpsgenoot Kjeld Nuis. Kjeld is ons voorbeeld, komt uit een buurdorp en is, net als wij, ook maar een gewone jongen met een baardje. Het is lastig om als favoriet het podium te betreden, de verwachtingen zijn torenhoog en elke fout, hoe minuscuul ook wordt direct afgestraft op dit niveau. Het startschot wordt gegeven en na een ongenadig mooi intro van Flop slaan alle stoppen door, of eigenlijk maar eentje maar daardoor is het wel direct stil. Een valse start, de vergelijking met Kjeld Nuis is treffend.

Onverhoopts mogen we een pauze drankje gaan halen terwijl de technische dienst van het festival als een malle aan het werk gaat om de fout op te sporen. Bijzonder kundige technici hebben de fout redelijk snel gelokaliseerd, het is een snoertje.

Het publiek begint al lichtelijk te morren maar kan nog net in de hand gehouden worden doordat het zo snel opgelost is. Afijn, een kwartier later dan gepland kan de show beginnen. Geluk bij een ongeluk is dat het intro twee keer gehoord kan worden, dat kan het uitzinnige publiek dan ook erg waarderen getuige de goedkeurende blikken.

het is dan ook niet zomaar een intro, het is namelijk ook het outtro, van een ander nummer maar toch. Dat maakt het tot een uniek concept doordat het outtro alleen bij het laatste nummer van de show gebruikt wordt, hier is over nagedacht mensen. Het is geen oekieboekie show die we neerzetten. Het is een 360 experience.

Voordat iedereen het in de gaten heeft is het alweer afgelopen, wat goed is komt snel heb ik wel eens iemand horen zeggen. We hebben ons motto; roken voor- en plassen na de show in ere gehouden. Verbaasde en verdwaasde gezichten zijn ons deel, “is het nu al klaar?” is een veelgehoord compliment. Omdat het tempo er zo goed inzat, hebben we niet echt tijd genomen voor onze merchandise. Het was super voorbereid maar ja… buttons vergeten, jammer. En onze plaat was ook een beetje uit het zicht neer gezet, ook een beetje jammer. De sjaal lag wel prominent voor op het podium maar was deels weggewaaid en helaas niet goed gestreken, ook jammer. Ons PR plan heeft nog wat verbeterpuntjes hier en daar, ik heb het als agendapunt genoteerd.

Al met al was het een wereldmiddag, het viel niet mee om de favorietenrol te vervullen en te voldoen aan de verwachtingen, namelijk goud, maar ik denk dat we daar ondanks de valse start wel in geslaagd zijn, net als Kjeld.

We willen dan ook alle bands bedanken die ons voor en na programma wilden zijn.

Rock on people en see you next year weer !

 

wordt vervolgd

 

One thought on “Muziekfest op het plein, de nabeschouwing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: