Congrats Ken with the Pully

Beste Kendrick, hartelijk gefeliciteerd met je Pulitzer prijs, als collega muzikanten een prijs krijgen dan vieren we dat mee want muziek is geen wedstrijd. We zijn vooral blij dat jij hem gewonnen hebt gezien de overeenkomsten die wij hebben. Ooit hebben wij er dichtbij gezeten, we waren bijna genomineerd voor de grote prijs (van de bollenstreek) en we kunnen ons dan ook geheel identificeren met jouw werk. Toen ik vorig jaar april je album DAMN beluisterde hoorde ik gelijk dat dit een meesterwerk was. Ik ben al fan van jou toen je jezelf nog K.Dot noemde en een mixtape op de markt bracht in 2003, ik was net 36. Toen al zag ik de potentie er vanaf druipen en ook toen al waren er overeenkomsten. Jij als muzikaal genie versus mijn Nostradamus-achtige voorspellende kwaliteiten, twee briljante geesten. De een zwart en de ander wit, helaas sta je met een witte achtergrond artistiek al snel 3 – 0 achter.

Het is niet makkelijk als je nooit gediscrimineerd wordt of zomaar aangehouden wordt door de politie, dat je nooit geld problemen hebt gehad of verslaafd bent geweest aan de crack. Was ik het maar dan had ik prima materiaal om de meest fantastische emotionele nummers te maken. Eigenlijk hebben wij als witte mensen het dubbel zo moeilijk, dus is het meer dan dubbel zo knap als we eens goede muziek maken. En dat verbindt ons weer, goeie muziek.

Opvallende gelijkenissen zijn er ook in onze achtergrond, zo liggen jouw roots in Compton, de bakermat van hip hop met plaatsgenoten als Ice Cube, Dr Dre en Eazy E. Terwijl mijn wortels liggen in Sassenheim, bakermat van Kleintje Pils met plaatsgenoten als Philip Tilli, burgemeester Kret en Martin Hersman. Waar jij ooit Tupac Shakur zijn videoclip “California Love” opgenomen zag worden zag ik het meesterlijke nummer “Comment ça va” van streekgenoten The Shorts bij AVRO’s toppop op televisie.

Hier kruisen onze levens wederom, toeval bestaat niet. Ik ben in 1967 geboren, the Shorts in 1977 opgericht en in 1987 uit elkaar gegaan. Hetzelfde jaar word jij geboren, toeval, ik dacht het niet. Weer 10 jaar later, 1997, zie ik Osdorp Posse spelen en maak ik mijn eerste mixtape voor mijn vriend Bart. Jij bent dan 10 jaar, toeval, nee hoor. In 2007, je bent dan 20, laat jij de mixtape periode definitief achter je en gaat je focussen op echte albums, net als ik, ik zit in mijn vinylperiode en koop me suf aan de albums. 2017; ik timmer met Helleveeg stevig aan de weg en jij brengt DAMN uit. Godver is de vertaling van Damn en laat dat nou net de band zijn wiens ex bandleden nu in Helleveeg spelen. Wij leven parallelle levens en zullen elkaar blijven tegenkomen. See ya later, bro.

Wordt vervolgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: