Afwijzing

Hel en verdoemenis, krijgen we toch bericht dat we niet geselecteerd zijn voor het prestigieuze Springpop. Ik begrijp het wel, het niveau is natuurlijk torenhoog en daar kunnen wij slechts aan tippen. Het is wel een tegenvaller van jewelste want dit festival stond hoog op de lijst. Niet dat er veel publiek op afkomt, het is namelijk niet gratis, maar je naam staat wel in marmer gebeiteld als je daar eenmaal hebt gestaan.

Het is misschien maar goed ook, hadden we die verwachting wel waar kunnen maken met al die journalisten, recensenten, boekers en promotors in de zaal. Bij nader inzien is dit waarschijnlijk beter en kunnen we de rust die een band, van onze statuur, toch nodig heeft, goed gebruiken. Een geluk bij een ongeluk eigenlijk want we moeten die zaterdag extreem vroeg uit de veren om te luilakken en als we dan ook nog eens ’s avonds hadden moeten spelen dan was dat tot mislukken gedoemd. Dat is ons bespaard gebleven.

We hadden dus überhaupt niet kunnen spelen, ik weet niet wat me bezielde toen ik ons inschreef, ik was duidelijk niet toerekeningsvatbaar. Had ik gedronken of was er iets anders aan de hand. Helaas heb ik het niet kunnen traceren, er lijkt een gat in mijn  geheugen te zitten.

Omdat toeval niet bestaat ga ik er van uit dat we geholpen zijn door een hogere macht. Als we toch hogere machten aan onze zijde hebben dan kan er welbeschouwd niets meer misgaan. De roem die ons toekomt is onontkoombaar. Een geruststellend idee.

 

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: