De Duivel en een Blij PaasEi

Voor het eerst in 10 jaar zijn er meer optimisten dan pessimisten. Dat komt natuurlijk door Mark, dat is een optimist. Hij geeft het goede voorbeeld en goed voorbeeld doet volgen. De VVD staat voor Vrijheid en Democratie. Met vrijheid van meningsuiting, vrije keuze en vrije verkiezingen zijn we een vrij land. De uitslag van het sleepnet referendum wordt dan ook serieus genomen. Aanpassingen zijn noodzakelijk want stel je voor dat jouw gegevens in de verkeerde handen terecht komen.

Droef nieuws voor alle nee-stemmers want je ziel is al verkocht en of dat nou aan Facebook of Google is, dat maakt niet uit. Het zijn de hogere machten die alle informatie in handen hebben om ons, het klootjesvolk, te bespelen. Wij gaan daar in mee en denken dat we ‘gehoord’ worden door, in een democratie, het vrije woord te verkondigen via het internet. Niets is minder waar. Op het moment dat je het internet aanklikt heb je een pact met de duivel gesloten, dan ben je je ziel, je wil en je privacy kwijt. Crossroads 2018.

Verkiezingen worden gemanipuleerd, sport wordt gemanipuleerd, je eet en drinkpatroon en zelfs je muzieksmaak wordt gemanipuleerd. Probeer tegenwoordig Nickelback maar eens leuk te vinden, de toorn internets daalt op je neer en je bedenkt je nog wel twee keer als je spotify aanzet.

In Amerika komt een geestelijk beperkte narcist aan het roer te staan ondanks dat hij 3 miljoen stemmen minder kreeg. Schaats,- wieler en voetbalwedstrijden worden gestuurd door de doping en matchfixing en als je een winkel uitkomt mag je direct een beoordeling geven over jouw aankoop. Je telefoon is jouw afstandsbediening en als een zombie loop je daar blind achter aan.

Wat is echt en wat is nepnieuws, je zit het niet meer. Er verschijnen de gekste dingen op het wereldwijde web, zo moet je je eigen naaktfotoos opsturen naar facebook om wraakporno tegen te gaan. Over kat op het spek binden gesproken, de Cambridge Analytica mensen hebben hun broeken kleddernat geplast van het harde lachen.

We kunnen wel bang zijn voor digitalisering en privacy en vervolgens een wet aanpassen maar het is al te laat, de robotisering is in volle gang met onszelf als triest middelpunt. gelukkig zijn we optimistisch.

One thought on “De Duivel en een Blij PaasEi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: