Broederliefde

Broederliefde, je wordt er mee doodgegooid tegenwoordig. Dat dit een broer en zussendag thema is kan de jeugd onder ons niet veel interesseren. Het zijn de miljoenen streams en downloads die het respect van onze kinderen krijgen.

Leuk idee vond ik die broer en zussendag tot ik erachter kwam dat het bij Giel Beelen vandaan komt.

Ik heb ondertussen een soort allergie ontwikkeld tegen Giel, als ik hem hoor of zie dan krijg ik rode vlekken en gaat het overal jeuken totdat het zeer begint te doen. Uit menselijk oogpunt begrijp ik Giel wel, dat hij zijn zus niet wil vergeten maar ik kan hem niet meer uit menselijk oogpunt bekijken. Hij is de irritatiegrens overgegaan zal ik maar zeggen. Wat is dat toch dat je op een goed moment sommige personen niet meer kan velen. Vroeger, toen ik nog jong was, vond ik bijna alles leuk en als het niet leuk was vond ik het toch goed geprobeerd. Vader Abraham met zijn smurfen is zo’n voorbeeld. Dat heb ik niet meer. Misschien is het wel de overgang, ik ben inmiddels bijna 50 maar dan weer geen vrouw. Wellicht een midlife crisis met opvliegers en stemmingswisselingen en Giel als het trieste eindresultaat. Zucht….. wat staat me nog meer te wachten.

In mijn ogen blijf ik die vrolijke jonge doemknaap die met zijn haren voor zijn ogen gezellig naar beneden staat te staren met de vrolijke klanken van Joy Division op de achtergrond, waar mijn zuster nog droomt van Bowie en mijn broeder sombert bij the Cure.

Broederliefde maar dan anders.

Ik heb wel meer besef gekregen dat je je hele leven met je broeders en zuster opgescheept zit.

Vrienden, kennissen, collega’s en liefdes komen en gaan maar die broers en zus blijven, normaal gesproken, je hele leven meegaan. Gelukkig kan ik het goed vinden met die van mij. In onze jongere jaren botsten we nog wel eens maar nu eten, drinken en werken we samen. Sterker nog, we zoeken steun bij elkaar over lastige kinderen, werkstress en moeilijke ouders.

Mijn vader vertelde me eens dat zijn grote wens was dat zijn kinderen het goed konden vinden met elkaar. Het is toch erg als nachtmerrie Giel je tot dit inzicht brengt en vervolgens kan zeggen: pa, het is je gelukt en we gaan het regelmatig vieren, op verjaardagen, feestdagen, in restaurants, in de kroeg of zomaar.

Er, Sjooi en Jack; proost (op deze dag)!!!!

 

Ries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: