Kapper van Stijn

Bij sommige coaches ga ik er speciaal voor zitten, dan schuifel ik heen en weer op de bank tot ik schrap zit, zet het geluid een klein beetje harder en hoop op discutabele beslissingen van de scheidsrechter, schwalbes en tijdrekken. Of er goed gevoetbald wordt doet er niet veel toe. Als NAC moet spelen begint het schuifelen.

Stijn Vreven is de reden daarvan. Vaak verongelijkt voor de camera, woedend langs de lijn of  gepikeerd op de tribune als hij weer eens is weggestuurd.

Toch is hij is heel kritisch op zichzelf. Zegt hij zelf.

Er zijn natuurlijk meer trainers die daar in meer of mindere mate last van hebben maar Stijn is anders. In zijn voetballeven was hij namelijk een indiaan, buiten het veld dan. Vreedzaam, met wijze woorden en een tipi in zijn achtertuin. Binnen het veld was hij meer een cowboy, met een indianenstaart dat wel. Binnen de lijnen had hij geen woorden nodig, de kracht zat in zijn harde spel en doorzettingsvermogen.

Toen de vlecht van Stijn eraf werd geknipt op de dag dat hij trainer werd verloor hij ook zijn krachten. De indiaan in hem verdween en de licht ontvlambare cowboy kwam weer naar boven. Van die gang naar de kapper heeft Stijn nog altijd spijt naar het schijnt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s